Läpiviennin lisäeristys

76,- €

Hinta sisältää ALV 24 % ilman toimituskustannuksia

Läpiviennin lisäeristys on pakollinen mikäli piippu asennetaan sellaisesta katosta tai välipohjasta läpi missä on lämmöneristys. Tarkemmat asennusohjeet lisäeristeelle löytyvät tämän asennusohjeen lopussa olevista läpivientipiirustuksista. Läpivientieristys on testattu ja sen ulkopinnan lämpötila ei oikein asennettuna nouse 85° astetta korkeammaksi. Testauksessa on käytetty maksimissaan 800 mm yläpohjan lämmöneristystä.

Sisäkaton ollessa suora, asennetaan lisäeristys suoraan sisäkaton peitelevyn päälle. Sellaisissa kohteissa, joissa käytetään höyrynsulkua, on sisäkaton peitelevyn ja lisäeristeen väliin asennettava silikoninen VHT-höyrynsulun tiiviste. Muunlaisten höyrynsulkutiivisteiden käyttö on kielletty. Läpivientieristyslieriön pohjalla on 200 mm kerros palovillaa, joka tulee tiiviisti piippua vasten, eikä tuolla osuudella saa olla piippuelementtien välistä liitoskohtaa. Läpivientieristeen yläosan peltilieriö pitää olla vapaasti tuulettuva, eikä sinne saa laittaa mitään palavaa tai palamatonta ainetta.

Kohteissa, joissa yläpohjaeristys on toteutettu puhallusvillalla, on huolehdittava, että lisäeristeen ja piipun väliin ei pääse puhalluseristettä. Lisäeristeen peltilieriön tulee ulottua 100 mm yläpohjaeristeen yläpuolelle tai yläpohjaeristeen siirtyminen piippua vasten voidaan estää myös levyllä tai verkolla.

Vinon sisäkaton asennuksessa tarvitaan kahden läpiviennin lisäeristyksen villaosat, jotta ne pystytään leikkaamaan katon kaltevuuden mukaisesti. Leikatessa tulee huomioida, että lisäeristettä tulee vain 200 mm korkeudelta piippua vasten. Tarkempi leikkausohje liitekuvissa.

lisäinformaatio

Nimi Läpiviennin lisäeristys
Tuotekoodi DWST50-130-ISO2
Materiaali Mineraalikivivilla, 100 mm eristepaksuus, tilavuuspaino 120kg/m³
CE merkintä EN 1856-1 T600 - N1 - D - V2 - L99050 - G100
Toimitusaika 1 - 3 vrk
Toimituskustannukset € 19
Kaksiseinämäisen piipun sisäputken halkaisija 130

Rate this page

  • Leave a name and email adress if you wish to be contacted