Läpiviennin lisäeriste 280

79,- €

Hinta sisältää ALV 24 % ilman toimituskustannuksia

Läpiviennin lisäeriste on pakollinen mikäli piippu asennetaan eristetyn välipohjan tai seinän lävitse. Läpivientieristys on testattu ja sen ulkopinnan lämpötila ei oikein asennettuna nouse 85° astetta korkeammaksi. Testauksessa on käytetty maksimissaan 800 mm yläpohjan lämmöneristystä.

DM 280 mm piipun läpivienti aukon koko on 480 mm.

Sisäkaton ollessa suora, asennetaan lisäeristys suoraan sisäkaton peitelevyn päälle. Sellaisissa kohteissa, joissa käytetään höyrynsulkua, on sisäkaton peitelevyn ja lisäeristeen väliin asennettava silikoninen VHT-höyrynsulun tiiviste. Muunlaisten höyrynsulkutiivisteiden käyttö on kielletty. Läpivientieristyslieriön pohjalla on 200 mm kerros palovillaa, joka tulee tiiviisti piippua vasten, eikä tuolla osuudella saa olla piippuelementtien välistä liitoskohtaa. Läpivientieristeen yläosan peltilieriö pitää olla vapaasti tuulettuva, eikä sinne saa laittaa mitään palavaa tai palamatonta ainetta.

Kohteissa, joissa yläpohjaeristys on toteutettu puhallusvillalla, on huolehdittava siitä ettei että lisäeristeen ja piipun väliin pääse puhalluseristettä. Lisäeristeen peltilieriön tulee ulottua 100 mm yläpohjaeristeen yläpuolelle.

Vinon sisäkaton asennuksessa tarvitaan kahden läpiviennin lisäeristyksen villaosat, jotta ne pystytään leikkaamaan katon kaltevuuden mukaisesti. Leikatessa tulee huomioida, että lisäeristettä tulee vain 200 mm korkeudelta piippua vasten.

Tarkemmat lisäeristeen asennusohjeet löytyvät valmispiipun asennusohjeesta.

lisäinformaatio

Nimi Läpiviennin lisäeriste 280
Tuotekoodi DWST50-180-ISO2
Eristeen paksuus mm Mineraalikivivilla, 100 mm eristepaksuus, tilavuuspaino 120kg/m³
CE merkintä EN 1856-1 T600-N1-D-V2-L99050-G100
Toimitusaika 3 – 5 vrk
Toimituskustannukset 35 EUROA; 49 EUROA yli 150 euron tilauksille
Kaksiseinämäisen piipun sisäputken halkaisija 180